torstai 25. kesäkuuta 2015

Tumma marenkikääretorttu mansikoilla

Marenkikääretorttupohja

5 valkuaista
3 dl sokeria
150 g pähkinäjauhetta (mä laitoin hasselpähkinää ja osan rouheena)
1 dl vehnäjauhoja
1 - 2 rkl kaakaota

Täyte

3 dl kuohukermaa
300 g mansikoita

Päälle koristeluun mitä itse haluaakaan, mä laitoin loput kermat ja mansikat.
1. Rasvaa leivinpaperi uunipellin päällä.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa, samalla vatkaten.
3. Sekoita pähkinäjauhe, jauhot ja kaakao. Sekoita ne taikinaan.
4. Levitä tasaisesti uunipellille ja paista 175 asteessa 15 - 20 min.
5. Vatkaa kerma valmiiksi ja pilko mansikat sopivan kokoisiksi.
6. Ripottele sokeria uudelle leivinpaperille ja kaada valmis pohja siihen.
7. Täytä kermalla ja mansikoilla, ja kääri varovasti. Marenkipohja on todella helposti hajoavaa.
8. Koristele ja tarjoile vaikka heti! :)
Tästä tuli mulle uusi kesäherkku, eikä tämä jää varmastikaan tämän kesän ainokaiseksi!
Oli uskomattoman helppo valmistaakin. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti